Τι προσέχω επιλέγοντας ρινικό Spray

Τα ρινικά σπρέι, αν και είναι αποτελεσματικά στην ανακούφιση συμπτωμάτων όπως η αποσυμφόρηση, έχουν τα δικά τους προβλήματα και παρενέργειες.

Η υπερβολική χρήση αποσυμφορητικών ρινικών σπρέι μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση γνωστή ως φαρμακευτική ρινίτιδα, που χαρακτηρίζεται από χρόνια ρινική συμφόρηση.

Τα ρινικά σπρέι στεροειδών, από την άλλη, μπορούν να προκαλέσουν τοπικές παρενέργειες όπως ερεθισμό, κνησμό, ξηρότητα, ερυθρότητα, ρινορραγίες, ακόμη και μόλυνση. Οι κίνδυνοι που συνδέονται με τα ρινικά σπρέι εξαρτώνται από τον τύπο και τη διάρκεια χρήσης. Για παράδειγμα, η παρατεταμένη χρήση αποσυμφορητικών σπρέι μπορεί να οδηγήσει επιπλέον, σε χρόνια ιγμορίτιδα και άλλα σοβαρά μακροχρόνια προβλήματα. Τα ρινικά σπρέι στεροειδών μπορεί να επιδεινώσουν τις οφθαλμικές παθήσεις όπως ο καταρράκτης ή το γλαύκωμα.

Οι αλληλεπιδράσεις των ρινικών σπρέι με άλλα φάρμακα είναι επίσης ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει έναν χρήστη. Σημειώστε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 50 γνωστά φάρμακα που αλληλεπιδρούν με τη ρινική οξυμεταζολίνη, ένα κοινό συστατικό σε πολλά ρινικά σπρέι.

Δεδομένων αυτών των ζητημάτων, πολλοί άνθρωποι στρέφονται σε φυσικές εναλλακτικές λύσεις. Τα ρινικά σπρέι με φυσιολογικό ορό, για παράδειγμα, μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τη συμφόρηση της μύτης χωρίς τις παρενέργειες των φαρμακευτικών σπρέι, αν και η διάρκεια του αποτελέσματός τους είναι μικρή. Επιπλέον, είναι ασφαλή τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες, καθιστώντας τα μια προτιμώμενη επιλογή για πολλούς.

Η Fresiamed προτείνει το Otorig Nasal Spray της Erbagil. Πρόκειται για ένα αποσυμφορητικό που έχει επιπρόσθετες δράσεις όπως αποκατάσταση της υγρασίας στις ξηρές ρινικές οδούς και τα ιγμόρεια, αντιμετώπιση της φλεγμονής των βλεννογόνων, ανάπλαση του τραυματισμένου (από την πολύ χρήση) ενδοθηλίου και αντιμικροβιακή δράση.

Το κύριο συστατικό του είναι το Ozoile (οζονισμένο εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο και βιταμίνη Ε), ενώ περιέχει επίσης μενθόλη και χλωριούχο νάτριο. Επειδή έχει συγκέντρωση 0,9% (δηλαδή είναι ισορροπημένο μεταξύ υπερτονικού και ισοτονικού διαλύματος), μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθημερινές συχνές πλύσεις της ρινικής κοιλότητας.

Ζητήστε το με το όνομα του από το Φαρμακείο!

Write a comment

Your email address will not be published. All fields are required