Τι είναι οι άφθες; Πως τις αντιμετωπίζω;

Οι άφθες είναι πληγές στο στόμα, που πονάνε πολύ και υποτροπιάζουν (εμφανίζονται δηλ. επανειλημμένα) μέσα σε χρονικό διάστημα, που κυμαίνεται από ημέρες, μήνες ή ακόμα και χρόνια.

Η λέξη άφθα σημαίνει φωτιά, κάψιμο (προέρχεται από το ρήμα άπτω: ανάβω φωτιά) και υποδηλώνει ακριβώς το επώδυνο της νόσου.

Άφθες μπορεί να εμφανίσει ένας στους τέσσερις ανθρώπους.

Η αιτιολογία τους είναι ακόμα απροσδιόριστη, φαίνεται όμως να υπάρχει κληρονομική προδιάθεση. Επίσης φαίνεται να υπάρχει συσχετισμός με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Δεν υπάρχει πλήρης μόνιμη θεραπεία για τις άφθες.

Για την αντιμετώπισή τους συστήνονται από τοπικά αντιφλεγμονώδη ως προστατευτικά του βλεννογόνου (κρέμες, gel), στοματικά διαλύματα και κορτικοστεροειδή, που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπράυνση του πόνου και του ερεθισμού.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον οι άφθες επιμένουν, χρειάζεται συμβουλή ιατρού.

Μια αποτελεσματική φυσική προσέγγιση είναι η χρήση του Otorig Oral. To Ozoile που περιέχει, προσφέρει τις θεραπευτικές ιδιότητες του οζονισμένου ελαιόλαδου και της βιταμίνης Ε, που ανακουφίζουν και αναπλάθουν την πληγή, παρέχοντας ταυτόχρονα αντιμικροβιακή κάλυψη.

Στο Otorig Oral περιέχεται επίσης μενθόλη που έχει κρυοθεραπευτική δράση καθώς και γλυκερίνη και σορβιτόλη για ενυδάτωση.

Με δύο τύπους διανομέων για ψεκασμό σε ευρύτερη επιφάνεια ή σε στοχευμένη.

Το Otorig Oral είναι προϊόν του πρωτοπόρου Ιταλικού Οίκου Erbagil και διατίθεται στην Ελλάδα από τη Fresiamed!

Write a comment

Your email address will not be published. All fields are required