Σύγκαμα στα βρέφη και ασφαλείς λύσεις

Το σύγκαμα (παράτριμμα) είναι ένα συχνό πρόβλημα στα παιδιά της βρεφικής ηλικίας. Ουσιαστικά πρόκειται για ερεθισμό του δέρματος που οφείλεται στη χρήση της πάνας και την επαφή με ούρα και κόπρανα. Η ουρία και η αμμωνία που παράγεται, είναι υπεύθυνη για τον ερεθισμό.

Αν δεν φροντίσουμε για την καλή υγιεινή του βρέφους, το σύγκαμα λόγω της υγρασίας και της θερμότητας τοπικά, θα οδηγήσει σε μυκητιάσεις, δερματίτιδες, μολύνσεις.

Η πρόληψη του παρατρίμματος περιλαμβάνει:

  • Συχνή αλλαγή της πάνας
  • Χρήση καθαρού νερού για καθαρισμό και όχι μωρομάντηλων
  • Χρήση καθαριστικού απολυμαντικού υγρού σαπουνιού για βρέφη
  • Σκούπισμα της περιοχής με βαμβακερό μαλακό υλικό
  • Χρήση κρέμας για ανακούφιση και προστασία
  • Αποφυγή χρήσης ελαστικών εσωρούχων πάνω από την πάνα

 

Επιλέγοντας κρέμα προστασίας καλό είναι να αποφύγετε τις κορτιζονούχες, εκτός αν αυτή είναι η σύσταση της/του παιδίατρου.

Υπάρχουν φυτικές κρέμες που ΔΕΝ περιέχουν κορτιζόνη ή αντιβιοτικό και προσφέρουν αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριακή δράση, ενώ παράλληλα ανακουφίζουν από τους ερεθισμούς και μειώνουν τη φαγούρα.

Ιδανική επιλογή είναι ο συνδυασμός κρέμας και απολυμαντικού-καθαριστικού υγρού σαπουνιού Rigenoma της Erbagil, που περιέχει Ozoile (οζονισμένο ελαιόλαδο με βιταμίνη Ε) και εκχυλίσματα θεραπευτικών φυτών και βοτάνων.

Με PH 5,5, χωρίς αλλεργιογόνα, χρωστικές & αρωματικές ουσίες, είναι ασφαλέστατο στη χρήση τόσο για θεραπεία όσο και για πρόληψη.

Ζητήστε τα στα Φαρμακεία:  Rigenoma Cream & Rigenoma Rinsing Detergent!

Write a comment

Your email address will not be published. All fields are required