Συνάχι, γρίπη, βήχας: Αντιμετώπιση με φυσικό τρόπο!

Όλη η Ελλάδα ταλαιπωρείται αυτό το χρονικό διάστημα, από συνάχι, κρύωμα, ιώσεις, γρίπη και φυσικά Covid19.

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες συμβουλές ώστε είτε να μειώσετε τις πιθανότητες να μπείτε στο «κλαμπ» των ασθενών ή εφόσον είστε ήδη «μέλος», να το αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά και να επανέλθετε γρήγορα.

Για το κρυολόγημα και το συνάχι (καταρρόη) οι ειδικοί προτείνουν:
1. Να πίνουμε άφθονο νερό και τσάι με λεμόνι για να διατηρήσουμε ενυδατωμένο τον οργανισμό. Τα ζεστά ροφήματα (χαμομήλι, τζίντζερ, μέντα, τσουκνίδα) βοηθούν την αποσυμφόρηση των αεραγωγών. Αποφύγετε καφέδες και αλκοολούχα.
2. Να χρησιμοποιούμε στο σπίτι υγραντήρα ώστε να βοηθήσουμε την αναπνοή.
3. Ο ατμός στο πρόσωπο επίσης βοηθά. Ζεσταίνουμε νερό και προσθέτουμε αιθέρια έλαια που περιέχουν μενθόλη και θυμόλη (όπως ευκάλυπτο, δενδρολίβανο, φασκόμηλο, δυόσμο, θυμάρι). Αναπνέουμε πάνω από την κατσαρόλα!
4. Το ζεστό μπάνιο ξεβουλώνει τη μύτη και ανακουφίζει από την καταρροή.
5. Μια ζεστή κομπρέσα στο πρόσωπο, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος τοπικά και προσθέτει υγρασία στον αέρα που αναπνέουμε.
6. Τρώμε πικάντικα τρόφιμα! Το πιπέρι, το wasabi, οι καυτερές πιπεριές, το chili σε μικρή ποσότητα (αφού πρέπει και να τα αντέχουμε), προκαλούν διαστολή των ρινικών κόλπων! Προσοχή βέβαια με την Καψαϊκίνη, η επαφή της με τα μάτια είναι επώδυνη!
7. Κοιμόμαστε και ξεκουραζόμαστε λίγο παραπάνω.
8. Χρησιμοποιούμε αποσυμφορητικά spray, προτίμηση φυτικής σύστασης, όπως το Otorig Nasal με Ozoile, που εκτός από την αποσυμφόρηση, επιδιορθώνει τις βλάβες του ρινικού βλεννογόνου.

O βήχας και ο πονόλαιμος αντιμετωπίζονται επίσης με φυσικό τρόπο:
1. Τρώμε μέλι, μάλιστα φαίνεται ότι είναι αποτελεσματικότερο των αντιβηχικών σιροπιών!
2. Κάνουμε γαργάρες με χλιαρό αλατόνερο ή σόδα, θα ανακουφιστούμε! Καλό και γευστικό αποτέλεσμα έχουμε και με τις κοτόσουπες.
3. Παίρνουμε προβιοτικά και βιταμίνες (κατά προτίμηση από φρούτα) – ωφελούν συνολικά την υγεία μας.
4. Αποφεύγουμε να μιλάμε πολύ – ο λαιμός ξεραίνεται!
5. Επιλέγουμε φυτικά παραφαρμακευτικά προϊόντα που προσφέρουν ανακούφιση, ενυδάτωση, μείωση του πόνου, της βραχνάδας και του βήχα, όπως το Otorig Oral Spray με Ozoile (οζονισμένο ελαιόλαδο και βιταμίνη Ε).

Αυτά και υπομονή!
Σύντομα ο χειμώνας θα περάσει και η άνοιξη μας περιμένει υγιείς και με θετική ενέργεια!

Write a comment

Your email address will not be published. All fields are required