Ακμή και Ozoile!

Η ακμή είναι μια δερματολογική πάθηση που συνήθως εμφανίζεται κατά την εφηβεία. Προκαλείται από την αύξηση της λιπαρότητας και την απόφραξη των πόρων από νεκρά κύτταρα του δέρματος. Αφορά κυρίως τους εφήβους, αλλά μπορεί να επηρεάσει και ενήλικες.
Ένας από τους κύριους παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση της ακμής είναι το βακτήριο P. Acnes. Αυτό το βακτήριο ζει στο δέρμα και μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή όταν οι πόροι του δέρματος φράζονται. Επίσης, η ακμή μπορεί να επιδεινωθεί από άλλους παράγοντες, όπως οι ορμονικές αλλαγές.
Η αντιμετώπιση της ακμής που προκαλείται από το P. acnes συνήθως περιλαμβάνει τη χρήση αντιβιοτικών, τα οποία μπορούν να χορηγηθούν με τη μορφή κρέμας.

Πέρα από τη φαρμακευτική αγωγή, καλό είναι να γνωρίζουμε, ότι η ακμή αντιμετωπίζεται συνολικά και με άλλους τρόπους, όπως:

  • Με ισορροπημένη διατροφή με πολλά φρούτα και λαχανικά. Ορισμένα τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν είναι τα εσπεριδοειδή, τα βερίκοκα, οι γλυκοπατάτες, το σπανάκι και άλλα σκούρα πράσινα λαχανικά.
  • Με καθαρισμό του προσώπου δύο φορές την ημέρα απαραιτήτως!
  • Με χρήση ήπιου scrub που μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της ακμής.

Σημειώστε ότι οι καθημερινές συνήθειες, όπως η υγιεινή, το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ, μπορούν να επηρεάσουν την εμφάνιση της ακμής!
Προληπτικά είναι καλό επίσης:
• Να αποφεύγουμε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο
• Να αποφεύγουμε τη χρήση λιπαρών καλλυντικών
• Να αποφεύγουμε τις δακτυλικές πιέσεις ή το σπάσιμο στα σπυράκια, γιατί έτσι μπορεί να εξαπλωθεί η ακμή.

Η πρόταση μας είναι η χρήση της Κρέμας Rigenoma της Erbagil.
Η δραστική ουσία της είναι το Ozoile, ένα φυσικό αντιβιοτικό και αντιφλεγμονώδες, που περιέχει οζονισμένο ελαιόλαδο και βιταμίνη Ε.
Εργαστηριακές μελέτες δείχνουν ότι είναι αποτελεσματικό έναντι του βασικού παθογόνου που εμπλέκεται στην ακμή (του P. Acnes), σε ποσοστό 99,99% ως και 48 ώρες μετά τη χρήση.

Η αγωγή συμπληρώνεται ιδανικά με το υγρό απολυμαντικό σαπούνι Rigenoma Detergent (και αυτό με Ozoile) για συχνό τοπικό καθαρισμό χωρίς περιορισμούς.

Write a comment

Your email address will not be published. All fields are required