Ήλιος και κορτιζόνη: Θέλει προσοχή ή αντικατάσταση!

H κορτιζόνη χρησιμοποιείται συνήθως για την ανακούφιση από τον κνησμό, τη φλεγμονή και τον ερεθισμό που σχετίζεται με διάφορες δερματικές παθήσεις (δερματίτιδες κάθε τύπου κ.α.).

Όταν γίνεται χρήση της και υπάρχει σημαντική έκθεση στον ήλιο, όπως τους ανοιξιάτικους και (κυρίως) τους καλοκαιρινούς μήνες, θα πρέπει να έχουμε κατά νου τα εξής δύο προβλήματα:

Την ευαισθησία στο ηλιακό φως: Τα κορτικοστεροειδή όπως η υδροκορτιζόνη μπορούν να αυξήσουν την ευαισθησία του δέρματός στο ηλιακό φως. Αυτό σημαίνει ότι η έκθεση στον ήλιο κατά τη χρήση κορτιζόνης μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο ηλιακού εγκαύματος και άλλων ανεπιθύμητων αντιδράσεων.

Τις αντιδράσεις φωτοευαισθησίας: Μερικά άτομα μπορεί να αναπτύξουν αντιδράσεις φωτοευαισθησίας. Αυτές οι αντιδράσεις μπορεί να περιλαμβάνουν ερυθρότητα, εξάνθημα ή κνίδωση στις περιοχές όπου εφαρμόστηκε το φάρμακο.

 

Για να προστατευθούμε κατά τη χρήση κορτιζόνης και να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών από την έκθεση στον ήλιο, λαμβάνουμε υπόψη τις ακόλουθες προφυλάξεις:

Περιορίζουμε την έκθεση στον ήλιο: Προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε το χρόνο έκθεσης στο άμεσο ηλιακό φως, ειδικά τις ώρες αιχμής που οι ακτίνες του ήλιου είναι οι πιο έντονες (συνήθως μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ.).

Φοράμε ρούχα ελαφρά που «αναπνέουν». Επιλέγουμε μακριά μανίκια, παντελόνια και καπέλο με φαρδύ γείσο για πρόσθετη προστασία από τον ήλιο.

Χρησιμοποιούμε αντηλιακό: Εφαρμόζουμε αντηλιακό ευρέος φάσματος με υψηλό δείκτη αντηλιακής προστασίας (SPF) 30 ή μεγαλύτερο σε οποιαδήποτε εκτεθειμένη περιοχή του δέρματός. Φροντίζουμε να επαναλαμβάνουμε συχνά τις επαλείψεις.

Αναζητάμε σκιά κάτω από δέντρα ή ομπρέλες για να μειωθεί η άμεση έκθεσή στο ηλιακό φως.

 

Επιλέγουμε εναλλακτικές λύσεις σκευασμάτων που ΔΕΝ περιέχουν κορτιζόνη, όπως τα προϊόντα Rigenoma της Erbagil που δεν περιέχουν κορτιζόνη και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μεγάλη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια σε δρεματίτιδες κάθε τύπου, ανεξαρτήτως ηλικίας ή συνοδών προβλημάτων υγείας!

Επιλέξτε:

  • Rigenoma Cream,
  • Rigenoma Spray &
  • Rigenoma Detergent υγρό σαπούνι

και απολαύστε άφοβα τον ήλιο!

Write a comment

Your email address will not be published. All fields are required