Δύο σημαντικές μελέτες για το Ozoile

Πρόσφατα ανακοινώθηκαν δύο νέες και πολύ ενδιαφέρουσες μελέτες που αφορούν στην αποτελεσματικότητα του Ozoile.

Στην πρώτη μελέτη αξιολογήθηκε η δράση του Rigenoma στη θεραπεία χρόνιων δερματικών βλαβών. Συγκεκριμένα, έλαβαν μέρος 40 ασθενείς με ελκωτικές βλάβες στα κάτω άκρα και στο πόδι. Οι ασθενείς χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και αφού έγινε σχετική προετοιμασία του τραύματος με επίδεσμο για 2 εβδομάδες, η πρώτη ομάδα πρόσθεσε στην αγωγή κρέμα ή spray Rigenoma, ενώ η δεύτερη συνέχισε με απλό καθαρισμό και επίδεση. Η αγωγή διάρκεσε 6 εβδομάδες, και αξιολογήθηκαν παράμετροι όπως η εικόνα της περιοχής της βλάβης, του εξιδρώματος,  το αναλγητικό αποτέλεσμα και το αντιμικροβιακό αποτέλεσμα.

Στην ομάδα Rigenoma, η εικόνα της βλάβης μειώθηκε σημαντικά (77,5%), το εξίδρωμα ήταν πλήρως ελεγχόμενο στο 90% των ασθενών και μειώθηκε η αίσθηση του πόνου. Το εντυπωσιακό εύρημα ήταν η εξαφάνιση των λοιμώξεων μόλις δύο εβδομάδες από τη χρήση!

Η μελέτη έδειξε απουσία ανεπιθύμητων ενεργειών και ουσιαστικά επιβεβαίωσε την πολλαπλή αντιμικροβιακή, αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση του Ozoile.

Στη δεύτερη μελέτη εξετάστηκε κατά πόσο η προσθήκη εφαρμογής Ozoile στο σύνηθες θεραπευτικό πρωτόκολλο σε ασθενείς με χρόνια φλεβικά έλκη, μπορεί να μειώσει το χρόνο χειρουργικού καθαρισμού και επούλωσης.

Η μελέτη ήταν τυχαιοποιημένη με 81 ασθενείς που χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Στη μια ομάδα η αγωγή ήταν καθαρισμός έλκους και θεραπεία συμπίεσης, ενώ στο δεύτερο προστέθηκε Ozoile (Rigenoma Spray) στην κύρια επιφάνεια του έλκους και κρέμα Rigenoma, περιφερειακά. Η μελέτη κράτησε 9 μήνες και ο έλεγχος γινόταν κάθε 3-4 ημέρες. Στην ολοκλήρωση της έγινε βιοψία και ιστολογική ανάλυση.

Βάσει των αποτελεσμάτων, στους ασθενείς με Ozoile μειώθηκε ο χρόνος επούλωσης κατά 23,8%, υπήρξε νέο-αγγειογένεση, μειώθηκαν σημαντικά τα φλεγμονώδη κύτταρα και το βακτηριακό φορτίο και οι ασθενείς επέστρεψαν γρηγορότερα στις καθημερινές δραστηριότητές τους.

Συμπερασματικά η χρήση του Ozoile μπορεί να προστεθεί με μεγάλη επιτυχία στο κλασικό θεραπευτικό πρωτόκολλο αντιμετώπισης των χρόνιων φλεβικών ελκών.

Περισσότερα για τα προϊόντα με Ozoile εδώ:

Rigenoma Series

Otorig Series

Write a comment

Your email address will not be published. All fields are required