Έρχεται η άνοιξη και οι… δερματίτιδες!

Η άνοιξη είναι η ομορφότερη εποχή του χρόνου, γεμάτη ανθισμένα λουλούδια και ζωντάνια. Ωστόσο, για πολλούς ανθρώπους, μπορεί να σημαίνει και την επιστροφή των δερματιτίδων.

Οι δερματίτιδες είναι φλεγμονές του δέρματος που μπορούν να προκαλέσουν ερυθρότητα, κνησμό και πόνο. Μπορούν να προκληθούν από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των αλλεργιών, των αλλαγών στη διατροφή και της έκθεσης στον ήλιο.

Κατά τη διάρκεια της άνοιξης, οι αλλεργίες μπορούν να επιδεινωθούν λόγω της αυξημένης παραγωγής γύρης αλλά και της έκθεσης στη φύση (φυτά, χόρτα, άμμος, χώμα). Αυτό μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα σε ευαίσθητα άτομα. Επιπλέον, η αυξημένη έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα σε άτομα που είναι ευαίσθητα στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Οι κυριότεροι τύποι δερματίτιδας που εμφανίζονται αυτή την εποχή, είναι η αλλεργική και η ατοπική (έκζεμα).

Για την αντιμετώπιση των δερματιτίδων, είναι σημαντικό να προστατεύετε το δέρμα σας. Αυτό μπορεί να σημαίνει τη χρήση αντηλιακού, την αποφυγή των αλλεργιογόνων και την κατανάλωση μιας υγιεινής διατροφής. Επιπλέον, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν οι συμπτώματα δεν βελτιώνονται ή επιδεινώνονται. Με τη σωστή φροντίδα, μπορείτε να απολαύσετε την άνοιξη χωρίς την επιβάρυνση των δερματιτίδων.

Αν παρ’ ελπίδα διαγνωστείτε με κάποιου είδους δερματίτιδα, επιλέξτε προϊόντα που θα έχουν και αποτέλεσμα και δεν θα επιβαρύνουν το δέρμα και την υγεία σας.

Με άλλα λόγια, μπορείτε να αντικαταστήσετε (με τη συμβουλή του ιατρού σας) μια αγωγή με αντιβίωση ή/και κορτιζόνη, με κάποιο φυσικό προϊόν, όπως το Rigenoma της Εrbagil, που έχει τις παραπάνω δράσεις χωρίς όμως τις παρενέργειες!

H σειρά Rigenoma (κρέμα, σπρέυ και υγρό καθαριστικό σαπούνι), έχει ως κύριο δραστικό συστατικό το Ozoile (ελαιόλαδο και βιταμίνη Ε). Το Οzoile δρα ως φυσικό αντιβιοτικό και φυσικό υποκατάστατο της κορτιζόνης, και προτείνεται για κάθε ηλικία και κατάσταση του ασθενούς.

Πέραν του Ozoile, η σειρά περιέχει θειοκτικό οξύ, υαλουρονικό οξύ και εκχυλίσματα καλέντουλας, μαύρης σταφίδας, εκουιζέτο και ρίζας λαγομηλιάς, συστατικά που έχουν επιπρόσθετη αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ βοηθούν στη γρήγορη αποκατάσταση του δέρματος.

Write a comment

Your email address will not be published. All fields are required