Κορτιζονούχα αλοιφή ή μια λύση φυσική και ασφαλής, χωρίς κορτιζόνη;

Η φαρμακευτική κορτιζόνη είναι η συνθετική μορφή της κορτιζόλης που παράγεται στον οργανισμό μας, η οποία είναι απαραίτητη για τη ζωή. Συνιστάται για πολλές παθήσεις και χορηγείται σε διαφορετικές μορφές: αλοιφή, εισπνεόμενη, ενέσιμη, Έχει αναλγητική, αντιαλλεργική και ανοσοκατασταλτική δράση. Χρησιμοποιείται σε παθήσεις όπως το άσθμα, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αλλεργική επιπεφυκίτιδα, για την καταπολέμηση πόνων των αρθρώσεων αλλά και σε δερματικές παθήσεις όπως δερματίτιδες, ψωρίαση, έκζεμα,

Ποια είναι τα προβλήματα με τη χρήση της; H κορτιζόνη πρέπει να λαμβάνουμε μόνο μετά από σύσταση ιατρού, γιατί η συστηματική χρήση της (κυρίως σε ενέσιμη ή από του στόματος μορφή) μπορεί να προκαλέσει σημαντικές ανεπιθύμητες ενέργειες. Ακόμα και η χρήση κολλύριου ή αλοιφής, ενέχει κινδύνους που αναφέρονται παρακάτω:

  • Η αλοιφή απορροφάται και μπαίνει στη κυκλοφορία, άρα η χρήση της για μεγάλο χρονικό διάστημα, έστω και τοπικά, μπορεί να είναι προβληματική.
  • Έχει ανοσοκατασταλτική δράσηπεριορίζει την επούλωση πληγών και προάγει την εμφάνιση λοιμώξεων. Επίσης αν υφίσταται μυκητίαση, δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί.
  • Μπορεί να δημιουργήσει ραγάδες ή έξαρση ακμής και δεν προτείνεται σε ευαίσθητο δέρμα.
  • Η χρήση της δεν συνίσταται σε εγκύους ή θηλάζουσες και επιπροσθέτως μετά τη χρήση, επιβάλλεται πλύσιμο των χεριών ώστε να μην έρθουν σε επαφή με τα μάτια.
  • Αλληλοεπιδρά με άλλα φάρμακα και ως δραστική ουσία καλό είναι να αποφεύγεται από ασθενείς με: ηπατίτιδα, σακχαρώδη διαβήτη, οστεοπόρωση, διαταραχές του θυρεοειδούς, καταρράκτη, καρδιακή ανεπάρκεια κλπ.

Πλέον στις δερματικές παθήσεις όπως δερματίτιδες (ατοπική, αλλεργική, ερεθιστική) καθώς και σε ακμή, έκζεμα, ψωρίαση, ιχθύαση, η φυσική, ασφαλής  και αποτελεσματική λύση χωρίς κορτιζόνη είναι η σειρά της Erbagil:

Rigenoma cream & spray και απολυμαντικό σαπούνι, χωρίς κορτιζόνη !

Η αποτελεσματικότητα της σειρά οφείλεται στη δραστική ουσία Ozoile, ένα βιολογικό επαγωγέα – πατενταρισμένο υλικό που παράγεται από σταθερά οζονίδια, ελαϊκό οξύ (από εξαιρετικό παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο) και βιταμίνη Ε οξική.

Το Ozoile προσφέρει τριπλή δράση: μικροβιοκτόνο (ως 99,9% ακόμα και 48 ώρες από την εφαρμογή), αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική.

Επιπλέον ενυδατώνει, καταπραΰνει και αποκαθιστά το ενδοθήλιο, αφού τα προϊόντα Rigenoma περιέχουν εκτός από Ozoile,  υαλουρονικό οξύ και εκχυλίσματα θεραπευτικών φυτών.

Δοκιμάστε άφοβα τα προϊόντα αυτά, σε κάθε τύπο ασθενή, σε βρέφη, εγκυμονούσες, θηλάζουσες, σε κάθε τύπο δέρματος, χωρίς περιορισμό στη διάρκεια και συχνότητα χρήσης, χωρίς αλληλεπιδράσεις και ανεπιθύμητες ενέργειες!

Write a comment

Your email address will not be published. All fields are required