Σταφυλόκοκκος προ των πυλών!

Ο σταφυλόκοκκος είναι μια ομάδα βακτηρίων. Στο μικροσκόπιο οι ομάδες του βακτηρίου μοιάζουν σαν τσαμπί με σταφύλια, εξ ου και το όνομα του.

Ο σταφυλόκοκκος υπάρχει στο ανθρώπινο δέρμα και στη μύτη σε ποσοστό που φτάνει το 80%, χωρίς να προκαλεί λοίμωξη εφόσον δεν συντρέξουν λόγοι ή παράγοντες που θα πυροδοτήσουν τη λοίμωξη.

Μερικοί από αυτούς τους λόγους είναι ο τραυματισμός του δέρματος, η αυξημένη υγρασία και θερμοκρασία (άνοιξη ως φθινόπωρο), η πλημμελής καθαριότητα, η επαφή με μολυσμένη από σταφυλόκοκκο επιφάνεια, τσίμπημα από έντομο που προκαλεί κνησμό, κα.

Οι λοιμώξεις αυτές συνήθως παρατηρούνται ως πληγές, κρούστες ή κοκκινίλες σε διάφορα σημεία του σώματος, κυρίως όμως στα άκρα, στη μύτη, στο στόμα και στον πρωκτό. Προσβάλουν συνήθως παιδιά, έφηβους και άτομα με άλλα θέματα υγείας όπως διαβητικοί ή ασθενείς σε αιμοκάθαρση.

Ο σταφυλόκοκκος μεταδίδεται εύκολα με την επαφή και ή μέσω της αναπνευστικής οδού.

Ως βασικά μέτρα πρόληψης προτείνονται τα εξής:

  • Να πλένουμε συχνά και επιμελώς τα χέρια (οπωσδήποτε μετά από εργασία ή παιχνίδι σε ανοιχτούς χώρους & επαφή με πλαστικά παιχνίδια, χώμα, άμμο κλπ.)
  • Να αποφεύγουμε να ξύνουμε πληγές ή τσιμπήματα εντόμων
  • Να μην αφήνουμε εκτεθειμένες πληγές και εκδορές
  • Να αλλάζουμε συχνά ρούχα και πετσέτες
  • Να κάνουμε ντουζ πριν και μετά από μπάνιο σε πισίνα
  • Να κόβουμε τακτικά τα νύχια των παιδιών

Μια εξαιρετική θεραπευτική προσέγγιση για την αντιμετώπιση του σταφυλόκοκκου είναι η κρέμα και το σπρέι Rigenoma της Erbagil.

Είναι μια φυσική θεραπεία με δραστικό συστατικό το Ozoile (δίπλωμα ευρεσιτεχνίας), που είναι συνδυασμός οζονιδίων, ελαϊκού οξέος από αγνό παρθένο ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας και βιταμίνης Ε.

Έχει εξαιρετική αντιμικροβιακή δράση  (κάλυψη 99,7% στον σταφυλόκοκκο), είναι αντιφλεγμονώδης και επουλωτικός παράγοντας και είναι απολύτως ασφαλές προϊόν για κάθε τύπο ασθενούς!

Write a comment

Your email address will not be published. All fields are required