Ταξίδι για εργασία ή διακοπές; Αντιμετώπισε το jet lag!

Ένα συχνό πρόβλημα που αφορά σχεδόν το σύνολο των ταξιδιωτών που χρησιμοποιούν αεροπλάνο και θα πρέπει να κάνουν μια μεγάλη πτήση ως τον προορισμό τους, είναι το jet lag. Πρόκειται για μια διαταραχή του βιολογικού μας ρολογιού, αφού επηρεάζεται ο κιρκάδιος ρυθμός του σώματος και σχετίζεται με την ανεπάντεχη εναλλαγή ημέρας νύχτας και των δραστηριοτήτων που ανάλογα κάνουμε. Αυτό σημαίνει ότι αν για παράδειγμα ταξιδέψουμε σε μια χώρα προς ανατολάς, με 6 ώρες διαφορά από την Ελλάδα, για να προσαρμοστεί ο οργανισμός στις νέες συνθήκες χρειάζεται 4 ημέρες!  Αν ταξιδεύουμε προς τη Δύση χρειάζεται 3 ημέρες.

Τα συνήθη συμπτώματα του jet lag είναι:

Κόπωση, αϋπνία, πονοκέφαλος, αδυναμία συγκέντρωσης, εξάντληση ευερεθιστότητα, δυσκοιλιότητα

Ας δούμε παρακάτω μερικούς απλούς τρόπους να προλάβουμε ή μετριάσουμε τα συμπτώματα:

  • Αν μπορείτε, μη φάτε στο αεροπλάνο ή επιλέξτε κάτι ελαφρύ. Αποφύγετε όσο γίνεται, αλκοόλ και πολλούς καφέδες. Να πίνετε αρκετό νερό.
  • Έχοντας στο νου τις νέες ώρες που θα βρείτε, δηλ. αν στον προορισμό είναι νύχτα, προσπαθήστε να κοιμηθείτε.
  • Καλό είναι να μη μένετε διαρκώς καθιστοί, ώστε να μη πρηστούν τα πόδια σας. Αν δεν είναι εφικτό, δοκιμάστε κάποιες απλές ασκήσεις που θα βοηθήσουν την τοπική κυκλοφορία του αίματος.
  • Πίνετε άφθονο νερό για να αποφύγετε την αφυδάτωση.
  • Στον προορισμό σας προσπαθήστε να κοιμάστε όταν είναι νύχτα και να έχετε δραστηριότητες όταν είναι μέρα – εκτεθείτε στο φυσικό φως. Επίσης τα γεύματα σας να ακολουθούν τις νέες συνθήκες – δεν είναι εύκολο αλλά έτσι η προσαρμογή θα γίνει πιο γρήγορα.
  • Μια λύση από τη φύση που θα βοηθήσει είναι ο χυμός κερασιών που είναι πλούσιος σε μελατονίνη ή η λήψη σχετικού συμπληρώματος.

Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη που την παράγει ο οργανισμός και εμπλέκεται στον κιρκάδιο ρυθμό. Η ξαφνική μεταβολή του μειώνει τα επίπεδα της. Άρα η λήψη της μπορεί τα αποκαταστήσει και να βοηθήσει! Προτείνεται η λήψη της (σε κάψουλες ή σε υγρή μορφή), τουλάχιστον 20 λεπτά πριν τον ύπνο.

Η λήψη μελατονίνης μειώνει το χρόνο έλευσης του ύπνου, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου μειώνοντας τις συχνές αφυπνίσεις ενώ αυξάνει το αίσθημα ξεκούρασης και ανακουφίζει από τα συμπτώματα του jet lag.

Στις πολλές λύσεις με συμπληρώματα διατροφής με μελατονίνη που μπορείτε να βρείτε σε κάθε φαρμακείο, προστίθεται πλέον ένα νέο προϊόν που κάνει τη διαφορά:

Πρόκειται για το CannaOro Melatonin Spray, ένα σκεύασμα που περιέχει εκτός από μελατονίνη και Έλαιο κάνναβης (Cannabis Sativa Seed Oil).

Η προσθήκη του έλαιου κάνναβης ενισχύει το τελικό αποτέλεσμα για δύο λόγους:

Αφενός έχει δράση χαλαρωτική που προστίθεται στη δράση της μελατονίνης και αφετέρου το έλαιο κάνναβης βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση της μελατονίνης.

Να σημειωθεί επίσης ότι η λήψη μελατονίνης σε σπρέι έχει γρηγορότερα αποτελέσματα!

 

Όταν λοιπόν ετοιμάζεστε για ταξίδι μακρινό, στα βασικά που θα βάλετε στη βαλίτσα ας είναι και το CannaOro Melatonin Spray!

Write a comment

Your email address will not be published. All fields are required