Διακοπές αλλά όχι για το στομάχι…

Το καλοκαίρι και ειδικότερα τα Σαββατοκύριακα αλλά και στην άδεια, είναι συνηθισμένο να το «ρίχνουμε έξω».

Αυτό σημαίνει περισσότερο ξενύχτι και διασκέδαση, ποτό αλλά και φαγητό σε ακατάλληλες ώρες και συνθήκες και συχνά σε υπερθετικό βαθμό.

Τι σημαίνει αυτό για το στομάχι μας; Από απλή ταλαιπωρία όπως φούσκωμα, δυσπεψία, παλινδρόμηση μέχρι γαστρεντερίτιδες και άλλα καθόλου ευχάριστα εν μέσω διακοπών.

Να δούμε σύντομα τι πρέπει να προσέχουμε στη διατροφή μας για να γλυτώσουμε τα δυσάρεστα:

Δεν τρώμε μέχρι σκασμού, δεν παραγγέλνουμε όλο τον κατάλογο, θα μας κοστίσει σε χρήμα και στομαχικές διαταραχές – ναι σε 4-5 μικρά ποιοτικά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας!

Δεν τρώμε αργά το βράδυ – θα χωνέψουμε με δυσκολία κι αν μάλιστα ακολουθήσουν ποτά, η διασκέδαση θα έχει άσχημη κατάληξη!

Έχει σημασία ΤΙ τρώμε:

Ας αποφύγουμε τις πολύ λιπαρές τροφές, το πολύ αλάτι και τα μπαχαρικά, τα πικάντικα. Καλύτερα ψητά της ώρας (αν και τα μπιφτέκια έχουν το ρίσκο τους) ή μαγειρευτά, παρά fast food λύσεις. Ας αποφεύγουμε τα τηγανητά, δεν αλλάζουν συχνά τα λάδια, πέφτουν και βαριά.

Αν πάρουμε σαλάτα ας αποφύγουμε αυτές με πράσινα λαχανικά που δεν πλένονται σχολαστικά. Το ίδιο ισχύει και για τα φρούτα!

Επίσης κάποιες τοπικές σπεσιαλιτέ που δεν έχουμε ξαναφάει, μπορεί να αποδειχτούν «βόμβες» για το στομάχι. Ας ρωτήσουμε πριν φάμε, τι ακριβώς περιέχει το τοπικό έδεσμα!

Το πολύ οινόπνευμα μας αφυδατώνει και είναι εχθρός της καλής λειτουργίας του στομαχιού. Τα cocktails είναι φουλ στη ζάχαρη. Επιπλέον αν μεθύσουμε οι αντιδράσεις και τα αντανακλαστικά μας μειώνονται σημαντικά – ποιος θέλει να κινδυνεύσει;

Ας έχουμε ένα καλό πρωινό με φρούτα και τροφές πλούσιες σε προβιοτικά και με το δυνατόν λίγη ή καθόλου ζάχαρη.

Να πίνουμε συχνά πολύ νερό ή άλλα υγρά αλλά χωρίς ζάχαρη (όχι δηλαδή αναψυκτικά). Ας αποφεύγουμε τα παγάκια που δεν ξέρουμε τι νερό περιέχουν…

Να θυμόμαστε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες αλλοιώνουν τα τρόφιμα – ό,τι δεν καταναλώνεται να μπαίνει στο ψυγείο!

……….

Καλές οι οδηγίες προς «ναυτιλομένους» αλλά αν πρέπει να προφυλάξουμε το στομάχι μας από τα απρόοπτα χωρίς να καταφύγουμε σε φάρμακα, έχουμε επιλογή;

Ναι και αυτή είναι μια συστηματική αγωγή με Mastic Peppermint Drops της CannaOro! Οι σταγόνες αυτές περιέχουν τη θαυματουργή για το στομάχι μαστίχα, μέντα και επιπλέον λάδι κάνναβης που βοηθά στη μέγιστη απορροφητικότητα, άρα στο καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα!

Προστατεύει το πεπτικό, αποκαθιστά την καλή λειτουργία του και βοηθά στην πέψη.  Μια φυσική, ασφαλής και αποτελεσματική λύση που θα «διορθώσει» τις ατασθαλίες σας και θα σας προφυλάξει!

Ας μπει λοιπόν στο τσαντάκι ειδών πρώτης ανάγκης και καλά να περάσετε!

Write a comment

Your email address will not be published. All fields are required