Μερικές συμβουλές σε όσες/όσους κάνουν περιστασιακά αθλητισμό

Αρχικά να σημειώσουμε ότι κάποιος που αρχίζει να κάνει σπορ, γυμναστική ή τρέξιμο, δεν μπορεί να γίνει «πρωταθλητής» από τη μια στιγμή στην άλλη, αν δεν φροντίσει να προετοιμάσει το σώμα και το μυαλό του για την αλλαγή.
Πρέπει να βάλει στόχους που να είναι ρεαλιστικοί και εφικτοί με βάση την ηλικία του, τη σωματική του κατάσταση, την καθημερινότητα του.
Μην αποφασίσετε να λάβετε μέρος σε αγώνα δρόμου (ακόμα κι αν είναι 5 χιλιόμετρα) αν γίνεται πχ. σε δύο εβδομάδες και εσείς έχετε να τρέξετε από πέρυσι που σαν κυνήγησε ένας σκύλος. Στην καλύτερη θα εγκαταλείψετε ασθμαίνοντας στα πρώτα 500 μέτρα και ενδέχεται να χρειαστείτε πρώτες βοήθειες.

Προετοιμαστείτε ανάλογα:

Βγάλτε από το γκαράζ το ξεχασμένο ποδήλατο, ξεκινήστε τα θαλασσινά μπάνια ή το τακτικό βάδισμα. Και δεν είναι κακό να περάσετε μια βόλτα από τον καρδιολόγο σας!
Ξεκινάμε πάντα με μικρές «νίκες», αργά και σταθερά αυξάνουμε τις απαιτήσεις από το σώμα, ώστε να μην μας προδώσει! Και οπωσδήποτε να το «ακούμε»!

Εκτός από το σώμα θα πρέπει να προετοιμάσουμε και τον οργανισμό μας: Να βελτιώσουμε τη διατροφή μας κόβοντας τα λιπαρά και επιβλαβή τρόφιμα, επιλέγοντας φρούτα και λαχανικά και κάνοντας μια συστηματική δίαιτα. Επίσης βελτιώνοντας την ενυδάτωση μας με κατανάλωση νερού και χυμών.

Πριν ξεκινήσετε την αθλητική δραστηριότητα επιβάλλεται η σωστή προθέρμανση. Αν σας παρακολουθεί γυμναστής θα σας προτείνει ελαφριά αερόβια άσκηση. Η προθέρμανση βοηθάει στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και της θερμοκρασίας του σώματος, που βοηθούν στην πρόληψη τραυματισμών.

Κατά την διάρκεια της αθλητικής δραστηριότητας φροντίστε να παραμείνετε ενυδατωμένοι καθώς η απώλεια υγρών και η ανεπαρκής ενυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες συνέπειες. Να πίνετε νερό ή κάποιο ρόφημα με ηλεκτρολύτες.

Μετά το τέλος της που θα πρέπει να γίνει σταδιακά κι αυτό, θα πρέπει να λάβετε πρωτεΐνη (μπάρες κα.) που βοηθά στην ανάπτυξη του μυϊκού συστήματος και στην ανάκαμψη του.
Για την ενίσχυση του οργανισμού υπάρχουν πολλά συμπληρώματα διατροφής που μπορούν να βοηθήσουν τόσο τους συστηματικούς αθλητές, όσο και τους περιστασιακούς, ώστε να βελτιώσουν την απόδοσή τους και να ενισχύσουν την αντοχή τους.
Συνήθως περιλαμβάνουν πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και άλλα χρήσιμα συστατικά.

Σας προτείνουμε το Athletic Performance Before Workout της CannaOro:
Το προϊόν είναι σε μορφή σκόνης και περιέχει κάλιο, μαγγάνιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και πρωτεΐνη κάνναβης ελληνικής καλλιέργειας.
Προσφέρει ενδυνάμωση και πρόσθετη ενέργεια, αυξάνει την αντοχή και τις επιδόσεις και τονώνει τον οργανισμό.

Δοκιμάστε το και εκπλήξτε θετικά τον εαυτό σας και τους άλλους!

……………………..

Κι αν ο μη γένοιτο υπάρξει μικροτραυματισμός, θυμηθείτε:

Fylladerm με Centella Asiatica & Urtica Dioica για ανακούφιση και επούλωση τραύματος, σε:

Write a comment

Your email address will not be published. All fields are required